Marius Buiting

Marius Buiting

Gastdocent
Marius Buiting is de founding father van de OKF (destijds: Opleiding Kwaliteitsfunctionaris). In 1993 startte hij samen met Monica Haimé de eerste leergang van de OKF. Zijn leven kenmerkt zich door zogenaamde lange lijnen. Rode draden die als het ware zich steeds verder ontspinnen en die niet loslaten. Belangrijke rode draad daarbij is de verbetering van de kwaliteit van zorg. Hij is momenteel directeur van de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in de Zorg (NVTZ). En daarnaast werkt hij als adviseur en inspirator voor zorginstellingen, gemeenten en vele andere organisaties om hen te helpen de bedoeling van de organisatie waar te blijven maken. Het boek Verdraaide organisaties dat hij samen met Wouter Hart heeft geschreven vormt in de OKF een belangrijke inspiratiebron.

"Als mensen zeggen dat ze ambitieus zijn en gepassioneerd willen werken, maar ze zijn bang voor heilige huisjes en confrontaties, dan wordt hun handelen betekenisloos."

Docenten en deelnemers

Om de continuïteit van het leerproces te bevorderen, is er sprake van permanente intensieve begeleiding door twee kerndocenten: Monica Haimé en Mona van de Steeg. Specifieke onderdelen van de opleiding worden verzorgd door aansprekende gastdocenten die in de kwaliteitsmanagementpraktijk bij grote zorginstellingen, universiteiten en het bedrijfsleven hun sporen hebben verdiend. Ook oud-deelnemers komen soms jaren later terug in de opleiding om hun ontwikkeling en praktijkervaringen te delen.