Tessa Faas

Tessa Faas

Oud deelneemster
Tessa Faas is manager stafcluster Kwaliteit, ziekenhuis MCH Bronovo. Zij heeft deelgenomen aan de leergang 2004-2005 van de OKF. Daarna is zij diverse keren als gastdocent gevraagd om inzicht te geven in de wijze waarop Bronovo systematisch werkt aan de optimalisatie van de kwaliteit van zorg. Zo zet zij bijvoorbeeld patiëntervaringen in om kort-cyclisch te verbeteren en de teamperformance naar een hoger niveau te brengen. Ze weet de groep te enthousiasmeren met concrete leer- en verbeterpunten en haar illustratieve en soms hilarische voorbeelden.

"De OKF heeft mij 2 dingen gebracht: kennis en bewustwording. Kennis van allerlei relevante methoden die direct toepasbaar zijn in de praktijk.
Bewustwording dat de vraag 'wordt de patiënt hier beter van?' de belangrijkste vraag is die een kwaliteitsfunctionaris zich moet stellen."

Docenten en deelnemers

Om de continuïteit van het leerproces te bevorderen, is er sprake van permanente intensieve begeleiding door twee kerndocenten: Monica Haimé en Mona van de Steeg. Specifieke onderdelen van de opleiding worden verzorgd door aansprekende gastdocenten die in de kwaliteitsmanagementpraktijk bij grote zorginstellingen, universiteiten en het bedrijfsleven hun sporen hebben verdiend. Ook oud-deelnemers komen soms jaren later terug in de opleiding om hun ontwikkeling en praktijkervaringen te delen.