Ruud Klaarenbeek

Ruud Klaarenbeek

Gastdocent
Ruud Klarenbeek, bestuurder van JP van den Bent stichting heeft zowel intern als naar externe partijen het roer omgegooid waar het gaat om het bevorderen, bewaken van en verantwoorden over de kwaliteit van zorg. Door deze sturing op de cultuur, de dagelijkse sturing op waarden en op de eigen verantwoordelijkheid staat 'JP' momenteel bekend als één van de innovatieve zorgorganisaties op dit vlak.

"Binnen JP stellen we onszelf steeds de vraag: wat heeft degene die tegenover je zit nodig? Doe wat nodig is en doe het goed. En doe dat vanuit volstrekt grenzeloos denken, zonder grenzeloos te handelen."

Docenten en deelnemers

Specifieke onderdelen van de opleiding worden verzorgd door aansprekende gastdocenten die in de kwaliteitsmanagementpraktijk bij grote zorginstellingen, universiteiten en het bedrijfsleven hun sporen hebben verdiend. Ook oud-deelnemers komen soms jaren later terug in de opleiding om hun ontwikkeling en praktijkervaringen te delen. Om de continuïteit van het leerproces te bevorderen, is er sprake van intensieve begeleiding door twee kerndocenten: Monica Haimé en Mona van de Steeg.