Arjo Kuiper

Arjo Kuiper

Oud deelnemer
Arjo Kuiper nam deel aan de leergang 2019 van de OKF. Hij werkt als kwaliteitsmedewerker en applicatiebeheerder in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Vanuit zijn rol als beheer van het systeem voor kwaliteitsbeheer, waarin onder meer het documentbeheer en incidentmeldingen zijn opgenomen, ondersteunt hij de organisatie-brede NIAZ-certificering. Patiëntveiligheid en patiënttevredenheid zijn de onderwerpen die hem zeer aanspreken. Het project waar Arjo in het kader van OKF aan heeft gewerkt had betrekking op het op laagdrempelige wijze verzamelen van ervaringen van patiënten, met als doel de zorgverlening te verbeteren. In navolging hierop is hij nauw betrokken bij het uitvoeren van patiënttevredenheidsonderzoeken voor diverse afdelingen van de organisatie.

"De OKF heeft mij kennis en inzichten gebracht. Kennis van allerlei relevante methoden die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Bewustwording dat de vragen 'Waar doen we het voor en voor wie?' en 'Wordt de patiënt hier beter van?' de belangrijkste vragen zijn die een professional in de zorg zich moet stellen."

Docenten en deelnemers

Specifieke onderdelen van de opleiding worden verzorgd door aansprekende gastdocenten die in de kwaliteitsmanagementpraktijk bij grote zorginstellingen, universiteiten en het bedrijfsleven hun sporen hebben verdiend. Ook oud-deelnemers komen soms jaren later terug in de opleiding om hun ontwikkeling en praktijkervaringen te delen. Om de continuïteit van het leerproces te bevorderen, is er sprake van intensieve begeleiding door twee kerndocenten: Monica Haimé en Mona van de Steeg.