Pepijn Jansen

Pepijn Jansen

Gastdocent
Pepijn Jansen is senior jurist en gespecialiseerd in het gezondheidsrecht. Vanuit zijn functie als teamleider bij de afdeling Juridische Zaken van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, draagt hij bij aan de veiligheid en kwaliteit van de gezondheidszorg en jeugdhulp. Dagelijks adviseert hij inspecteurs op de verschillende aspecten van toezicht en handhaving binnen de gezondheidszorgsector. Vanuit het perspectief van de toezichthouder benadrukt hij het belang van lerende organisaties. Dat zorgaanbieders en jeugdhulpaanbieders voortdurend open staan voor verbetering en vernieuwing. Met een onafhankelijke blik vertelt hij over de interventiemogelijkheden van de inspectie wanneer de kwaliteit van de zorg onder de maat is.

"Bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaan we uit van gezond vertrouwen in aanbieders van gezondheidszorg en jeugdhulp. Blijven verbeteringen uit? Is er direct gevaar voor de veiligheid van patiënten, cliënten of jeugdigen? Dan grijpen we op passende wijze in."

Docenten en deelnemers

Specifieke onderdelen van de opleiding worden verzorgd door aansprekende gastdocenten die in de kwaliteitsmanagementpraktijk bij grote zorginstellingen, universiteiten en het bedrijfsleven hun sporen hebben verdiend. Ook oud-deelnemers komen soms jaren later terug in de opleiding om hun ontwikkeling en praktijkervaringen te delen. Om de continuïteit van het leerproces te bevorderen, is er sprake van intensieve begeleiding door twee kerndocenten: Monica Haimé en Mona van de Steeg.