Wouter Hart

Wouter Hart

Gastdocent
Wouter Hart is organisatie- en kwaliteitsdeskundige en staat bekend om de inspirerende manier waarop hij mensen in beweging weet te krijgen. Samen met Marius Buiting heeft hij het boek “Verdraaide Organisaties” geschreven dat op de eerste plaats in de ranglijst van Managementboek heeft gestaan. Wouter Hart spreekt op glasheldere wijze over de tendens om beheersinstrumenten toe te passen waardoor vaak een tegenovergesteld effect wordt bereikt. Hij pleit voor het focussen op ‘de bedoeling’ van organisaties en het loslaten van de mythe van beheersbaarheid. Het resultaat is dan veelal een organisatie waarin plezier in het werk voorop staat en patiënten kunnen vertrouwen op zorg die aansluit bij hun leefwereld. In 2017 verscheen het boek "Anders Vasthouden" om inzichten en handvatten te bieden om het werken vanuit de bedoeling in de praktijk handen en voeten te kunnen geven.

"De neiging om in organisaties de dingen ingewikkelder te maken dan ze zijn heeft mij altijd verbaasd. Ik ben blij dat ik kan helpen laden wat telt en gummen wat belemmert."

Docenten en deelnemers

Om de continuïteit van het leerproces te bevorderen, is er sprake van permanente intensieve begeleiding door twee kerndocenten: Monica Haimé en Mona van de Steeg. Specifieke onderdelen van de opleiding worden verzorgd door aansprekende gastdocenten die in de kwaliteitsmanagementpraktijk bij grote zorginstellingen, universiteiten en het bedrijfsleven hun sporen hebben verdiend. Ook oud-deelnemers komen soms jaren later terug in de opleiding om hun ontwikkeling en praktijkervaringen te delen.